IJshockeyschaatsen onderhouden

IJshockeyschaatsen Onderhouden

De ontwikkelingen in de kwaliteit van ijshockeyijzers is de laatste jaren hard gegaan. Tevens is de kennis van profileren flink gegroeid. Heb je nu de stap genomen om RamonEdge ijzers in profiel te kopen? Dit is voor velen een flinke investering in hun ijshockeyspel. Natuurlijk willen we het profiel dan wel behouden. En het maximale uit de kwaliteitsijzers halen. Dus, de ijzers moeten ook goed onderhouden worden. Dit betekent slijpen met een schaatsslijpmachine de het profiel in het ijzer behoudt. Maar dat niet alleen. De kwaliteit van de ijzers moet niet teniet worden gedaan door de kwaliteit van het slijpwerk. Dus daarom: ijshockeyschaatsen onderhouden, hoe doe ik dat? En waar moet ik op letten?

Profiel Onderhouden?

Hier een aantal tips voor ijzer onderhoud. Wij leveren al onze RamonEdge ijzers met profiel. Als ijzers met de hand geslepen worden is het erg lastig om deze profielen te behouden. De slijper moet dan een constante druk leveren en precies haaks slijpen. Er zijn een aantal manieren om een profiel te behouden.

  1. Laat de ijzers altijd bij ons slijpen. Wij slijpen alleen met hoogwaardige automatische schaatsslijpmachines. Deze slijpmachines behouden elk profiel. Zit je niet in de buurt dan kan je de ijzers ook opsturen.
  2. Zoek iemand in de buurt met een hoogwaardige schaatsslijpmachine. Andere automatische slijpmachines behouden profielen in principe ook. Echter, niet elk merk slijpt met dezelfde hoogwaardige kwaliteit.
  3. Wij bieden op onze website schaatsslijpmachines.nl schaatsslijpmachines aan. Hiermee slijp je zelf elke keer je ijzers perfect, zonder het profiel uit de ijzers te slijpen.

Lopen op Schaatsen

Hetgeen wat jouw ijzers het snelst bot zal maken is het lopen door de kleedkamer en gangen. Hier lopen vaak ook mensen op buitenschoenen en die nemen zand en viezigheid mee. Hiermee beschadig je je ijzers en de ijzers zullen sneller bot worden. Wij raden het dus aan om altijd op hoezen te lopen als je niet op het ijs staat. Soaker hoezen zijn bedoeld om het vocht van de ijzers in zich op te nemen om ervoor te zorgen dat de ijzers droog blijven. Deze zijn dus niet bedoeld om mee te lopen. En ze gaan dus ook erg snel stuk als je dat wel doet. Ook bestaan er de welbekende rubber schaatsbeschermers. Deze raden wij ook niet aan. Als er viezigheid tussen de beschermer en het ijzer zit, dan zal dit het ijzer ernstig beschadigen.

Beschadiging ijzer door hoes
beschadiging ijzer door hoezen
Beschadiging op het ijzer door de rubber hoes

CCM heeft nu speciale loophoezen. Deze hebben een speciale verharde kuip waar het ijzer precies in past. Deze is gemaakt van zacht materiaal waardoor het ijzer niet beschadigd wordt. En natuurlijk is het verstandig om de spelersbank regelmatig schoon te maken. Zo voorkom je dat je de ijzers in de spelersbank beschadigen.

IJzers en schaatsen drogen

Nadat je van het ijs komt zijn de ijzers natuurlijk nat. Om de schaatsen en en ijzers te beschermen moeten de ijzers altijd afgedroogd worden. Daarnaast is het verstandig om je ijzers in de tas ook te voorzien van hoezen. Hierdoor zullen de ijzers niks in de tas raken waardoor ze bot worden. Vaak laten mensen hun schaatsen bij thuiskomst in de tas zitten. Wij halen altijd de schaatsen uit de tas en leggen die op de verwarming neer. Zo zullen de schaatsen goed opdrogen en dat zorgt ervoor dat je schaatsen en ijzers langer mee gaan.

Schaatsen op de verwarming
Schaatsen op de verwarming
0/5 (0 Reviews)
Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?