IJzers zijn gebroken

IJzers zijn gebroken

Wat is er aan de hand als je ijzers zijn gebroken? Onze eerste reactie is natuurlijk om te denken dat er iets mis is met onze ijzers. Maar uit onze ervaring blijkt dat dit juist vaak aan de schaatsen ligt. IJzers breken namelijk als de houders te slap zijn geworden. De houder wordt steeds flexibeler waardoor er meer stress op de ijzers komt. Als je ijzers zijn gebroken raden we je dus altijd aan om nieuwe houders te kopen. Anders koop je nieuwe ijzers maar los je het probleem niet op. En gaan je nieuwe ijzers ook breken.

Vaak zien we als de houders slap worden dat de schaatsen ook slap zijn geworden. Het is dus slim om hierover na te denken. En misschien ook nieuw schaatsen te kopen in plaats van het vervangen van de ijzers. Slappe schaatsen zorgen namelijk niet alleen voor minder performance, het kan zelfs tot blessures leiden. Hieronder hebben we een filmpje van slap geworden schaatsen na ongeveer 1,5 – 2 seizoenen spelen in de eredivisie. Als men op hoger niveau speelt en vaker op het ijs staat gaan schaatsen natuurlijk sneller slijten. Ben je licht en of schaats je minder vaak dan zal je langer met je schaatsen kunnen blijven schaatsen. Dit is een voorbeeld van CCM schaatsen, omdat dit onze eigen schaatsen zijn. Dat schaatsen na verloop van tijd slapper worden geldt voor alle merken schaatsen.

Mochten jouw ijzers gebroken zijn en ben je op zoek naar nieuwe ijzers dan hebben wij hier ijzers voor CCM en Bauer van RamonEdge.

Slappe schaatsen en blessures

Een reden voor het vervangen van je schaatsen voordat ze echt kapot zijn is het voorkomen van blessures. Wij hebben de laatste tijd een aantal blessures gezien die te maken hebben met slappe houders en schaatsen. Dergelijk slappe schaatsen kunnen de schaatser uit balans brengen op bepalende momenten. Dit kan blessures veroorzaken. Bij één ijshockeyer in de eredivisie klapte de houder van de schaats tijdens het schaatsen dubbel. Het resultaat hiervan is een lies blessure. Dit is veelal niet in een aantal weken opgelost. Vervang dus voordat het zover komt je schaatsen.

Hoe ziet een slappe schaats eruit?

Blessures kunnen niet alleen voorkomen door te slappe schaatsen. Dit kan ook gebeuren door te grote schaatsen. En het niet strak genoeg aantrekken van de schaatsen. Zorg er dus altijd voor dat je schaatsen, of de schaatsen van je kinderen, goed strak zitten.

Slappe schaatsen en performance

Slappe schaatsen kunnen er dus voor zorgen dat je ijzers kapot gaan, of voor blessures. Het laatste wat we willen bespreken in deze blog is dat slappe schaatsen kunnen leiden tot een mindere performance. Doordat de schaats meer buigzaam is geworden kan je niet de kracht zetten die je wilt. Je kunt dus niet de snelheid maken die je wilt. Je kunt je balans niet zo goed vinden als je zou kunnen. Als je afzet lijkt het alsof er vertraging in de reactie komt omdat de schaats meebuigt. En je krachten worden dus niet efficiënt benut.

0/5 (0 Reviews)
Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?