RamonEdgeNL – RamonEdge Service Center

Over RamonEdge NL

RamonEdge NL is gevestigd in Heerenveen en is onderdeel van Art-Ice Benelux. Mijn naam is Sijtze de Haan. Vanuit de passie als ijshockeyer – bij de Feenstra-Flyers, de BP-Flyers en de Forbo-Flyers, later als bestuurder bij de Heerenveen-Flyers, en als oud trainer/coach van het UNIS Flyers Toekomstteam – houd ik mij dagelijks bezig met de techniek rondom ijshockey en schaatsen. En ben ik op zoek naar het scheppen van omstandigheden waarin sporters en recreanten optimaal kunnen presteren. Hierbij ben ik altijd op zoek naar innovaties op gebied van de techniek en trainingstechnieken. Daarom ben ik begonnen met Art-Ice Benelux en timmeren we aan de weg met de nieuwste kunststof ijsvloeren. Vanuit de ijsvloeren zijn we terecht gekomen in de verkoop van automatische slijpmachines. En zijn we de nieuwste innovaties gaan volgen van schaatsen slijpen en profileren. Hierbij zijn we begonnen met schaatsslijpmachines te verkopen voor de verhuur van ijsbanen. Zo is het uitgegroeid tot waar we nu staan waarbij we ijsvloeren en accessoires verkopen, schaatsslijpmachines en accessoires en nu ook ijzers. Nadat CCM Step heeft gekocht moesten we zoeken naar een alternatief voor Bauer ijzers. Toen zijn we bij RamonEdge uitgekomen. RamonEdge produceert vanuit Finland ijshockeyijzers van hoogwaardige kwaliteit. Niet alleen zijn hun ijzers van grote kwaliteit, ook hebben zij hun eigen profielen ontwikkeld. Tegenwoordig doe ik het profielslijpen voor UNIS Flyers Beneliga en het profielslijpen en slijpen van GIJS HEPRO Groningen 1. En slijp ik voor de meeste leden van de Kunstschaatsclub Thialf.

Profielslijpen

Inmiddels is de ontwikkeling in het schaatsenslijpen ook door gegaan en met name de ontwikkeling in profielen voor ijshockeyschaatsen. Na singel radius, flat spot profielen, dubbele radius, trippel radius, en profielen met 4-voudige radius hebben we nu zelfs profielen met elliptische vorm. Deze profielen zorgen ervoor de je over je hele ijzer de juiste hoeveelheid grip hebt. Waardoor je perfect kunt accelerereren, wendbaarder bent, snelheid hebt en stabiel bent. Doordat je overal de juiste hoeveelheid grip hebt, kun je ook minder diepe hollows slijpen, waardoor het schaatsen je minder energie zal kosten.

Voor het profileren van de ijzers gebruiken wij de Parduc P40 Schaatsslijpmachine. Deze machine is nieuw ontwikkeld en levert de beste kwaliteit. Profiel templates worden in deze machine geklemd waardoor de slijpsteen het profiel in de template in het ijzer zal slijpen. Daarom gebruiken wij niet alleen RamonEdge profielen, maar ook Parduc profielen. Door deze machine te gebruiken zal het profiel behouden blijven omdat de machine over het hele ijzer gelijke druk houdt. Dit is met de hand onmogelijk te doen.

RamonEdge NL over ons

Ons Adres

Art-Ice Benelux
Sijtze de Haan

Leeuwarderstraatweg 21
8441 PG Heerenveen
T: 0651294772
E: info@artice-benelux.nl
KVK: 01071447
BTWnr: 805443885B01

0/5 (0 Reviews)
Winkelwagen
Scroll naar boven
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?